Languages

R&S SA: Video Presentation

Join us on Facebook

R&S TC

6.jpg

Website Feedback Survey

Do you like our website?

R&S Tissue culture Laboratories (Pty) Ltd – Zuid-Afrika is opgericht in 2005 en heeft zich ontwikkeld tot een modern en dynamisch weefselkweeklaboratorium. De productie-planning van R&S Zuid-Afrika wordt aangestuurd met de nieuwste planningsoftware van Invitrosoft® met barcodes en scanners en verder is het laboratorium uitgerust met uit Nederland geïmporteerde laboratoriumapparatuur. Dit geeft, naast het permanent aanwezige Nederlandse management, de mogelijkheid om planten van een hoge internationale kwaliteitsstandaard te produceren. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid van enkele tienduizenden planten per jaar naar een productie van meer dan acht miljoen weefselkweekplanten op jaarbasis.

Onze missie:

De missie van R&S Zuid-Afrika is een betrouwbare en duurzame samenwerking met veredelaars en kwekers over de gehele wereld, alsmede het leveren van producten van een hoogwaardige constante kwaliteit in het bestelde aantal, op het afgesproken tijdstip en tegen een concurrerende prijs. Het streven is volledig aan de verwachtingen van de opdrachtgevers te voldoen en deze zelfs te overtreffen.

Onze medewerkers:

De managers van R&S Zuid-Afrika wonen naast het bedrijf, zijn permanent aanwezig en hebben de dagelijks leiding en supervisie over het personeel. Samen hebben ze meer dan 25 jaar weefselkweekervaring. De directeur en lab-manager Jean Roeleveld heeft zijn opleiding gevolgd in Nederland aan de Hogeschool HAS in Den Bosch en is afgestudeerd in Tuinbouwmanagement en Plantenwetenschappen. Hij is zijn carrière begonnen als algemeen directeur van SBW Macedonië en heeft deze functie 4 jaar succesvol bekleed. Zijn echtgenote en mede lab-manager, Saska Roeleveld, is haar loopbaan eveneens in het SBW laboratorium in Macedonië begonnen. De afgelopen jaren heeft Saska een uitgebreide kennis opgebouwd van de weefselkweekdisciplines. Alle medewerkers van R&S Zuid-Afrika zijn persoonlijk door Saska gescreend, aangenomen en opgeleid, om zo de benodigde kennis en vaardigheden te verkrijgen.

Het werkloosheidspercentage in Zuid-Afrika is hoog (24,9%). In het kleine dorpje in Riversdaal is R&S Zuid-Afrika, naast de Spar, één van de grootste werkgevers en heeft momenteel zo’n 70 mensen in dienst. Door de productieactiviteiten en werkzaamheden van R&S is er tevens veel samenwerking met plaatselijke toeleveranciers. R&S Zuid-Afrika draagt dan ook een belangrijke steen bij aan de welvaart en het welzijn van de lokale bevolking in Riversdaal. Naast deze maatschappelijk verantwoordelijke rol, is R&S er trots op zoveel toegewijde en betrouwbare mensen bij elkaar te hebben gebracht, die gezamenlijk zorgdragen voor een deugdelijke en verantwoorde productie van uw opdrachten.


Jean Roeleveld
Lab manager

Saska Roeleveld
Productie leider

personeel
R&S Zuid-Afrika

 

De naam R&S is een afkorting van (Jean) Roeleveld & (Saska) Stojmenova.

Onze locatie en omstandigheden:

R&S Zuid-Afrika is gevestigd in Riversdaal, in de West-Kaap van Zuid-Afrika. Riversdaal is een klein, gemoedelijk plaatsje met ongeveer 6000 inwoners. Riversdaal ligt vlakbij de snelweg, op een afstand van 287 km van het internationale vliegveld in Kaapstad en 1305 km van het internationale vliegveld in Johannesburg.

 

Afdrukken

 

Gemiddeld valt in Riversdaal op jaarbasis ongeveer 384 mm neerslag, redelijk verdeeld over het gehele jaar. De meeste regen valt in maart (40 mm) en het minste in januari (23 mm). De gemiddelde middagtemperatuur ligt van 18.1°C in juli tot 27,6°C in februari. In de koudste periode (juli-augustus) kan in de nacht het kwik zakken tot 5 °C. Deze temperaturen in combinatie met de lage gemiddelde luchtvochtigheid, zorgen voor ideale omstandigheden voor weefselkweekproductie.

Het klimaat, in combinatie met een optimaal aantal zonuren en hoge lichtintensiteit (in een periode waar in Nederland moet worden verwarmd en belicht) zorgen tevens voor unieke omstandigheden voor het afharden van de planten en voor de productie van pluggen.